peuters
kleuters
tieners
pubers
volwassenen
kijkplaten
lijntekening
Hoe noemen we een levend wezen dat in of op een ander levend wezen leeft en zich ermee voedt?
Een parasiet.
Hoe klimt een olifant uit een boom? Hij gaat gewoon op een blaadje zitten en wacht tot het herfst wordt.
Hoeveel tanden heeft het gebit van een volwassen mens normaal gezien?
Welke tafel heeft geen poten?
De tafel van vermenigvuldiging
32

Een giraf komt een boek terugbrengen in de bibliotheek. ´Wat een prachtig boek, ik heb er echt van genoten´ zegt hij tegen de baliemedewerker. ´Dat is wel erg bijzonder´, antwoordt die. ´Ja, ik had het ook niet verwacht´, zegt de giraf, ´de film vond ik namelijk verschrikkelijk slecht.´

moppenkalender
raadselboek
quizboek
quizboek
moppenkalender 2018
quizboek
Hierboven een piepkleine greep grappige illustraties vol humor en gekke dingetjes die ik voor uitgeverij Lannoo en ketnet heb gemaakt. Ik had geheel de vrije hand bij de geleverde raadsels, grappen en mopjes. Ik heb de tekeningen en cartoons met heel veel plezier gemaakt. Wat een heerlijke opdracht! De teksten zijn allemaal van Annemiek Seeuws. En het wordt weer lachen, want volgend jaar staat deze op de planning:
Voor het tijdschrift Praxis Deutsch , gericht op mensen die in het onderwijs werken, van uitgeverij Friedrich Verlag een cartoon. Het artikel gaat over woorden die meerdere betekenissen kunnen hebben. Bij een Kinderpflanzaktion gaan de kinderen in de tuin aan de slag, maar dit is ook een manier waarop het woord begrepen kan worden.
Spelletjes, raadsels, doolhoven en grappige tekeningen voor het vakantiedoeboek van ketnet. Tot mijn grote vreugde al een maand voor de grote vakantie uitverkocht :)